София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бойко Борисов с остри критики към актива си

Първа предизборна среща на ПП ГЕРБ в НДК

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В голямата си част го защитихме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Национална предизборна среща на партията.

„В какви условия създадохме ГЕРБ - тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, за това избраха нас“, припомни той. „Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи. То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Бойко Борисов.

"Да не говорим, когато министри и депутати си прехвърляте един на друг. Кой печели от това? И Цветанов трябва да показва висшия си политически пилотаж, понеже много обичам с пилоти да споря, за да ви поправя откровени глупости. Хиляди блокове санирахме, а вие не изкарахте веднъж хората си, за да кажат дали са доволни или недоволни. Изкараха от опозицията два блока и в публичното пространство излезе, че калпаво сме санирали. Ако е вярно, е чудовищно, а ако не е, защо си мълчите? Вие мислите, че всичко е лесно, но то не е? Знаете ли как се свива контрабанда от 34% на под 5%, за да има пари? Няма да пускам вече пари за саниране", критикува премиерът инертността на актива си по места.

"Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ. „Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, посочи премиера.

Премиерът Борисов заяви, че хората трябва ще дадат голямо доверие на ГЕРБ само ако разберат, че са си взели поука от предишни слабости.