София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бойко Рашков за скандалните назначения в бюрото за СРС

Пламен Иванов бил тайна кандидатура на ГЕРБ

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Не виждах смисъл да присъства на гласуването в залата. Аз предвиждах какво ще се случи и го знам от една година. Един „изключително известен“ юрист – Данаил Кирилов, още тогава преди година заяви, че това ще се случи, т.е. ГЕРБ са знаели, че мандатът по отношение на мен няма да бъде подновен“, това каза в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия Евроком вече бившият председател на Комисията за контрол на СРС Бойко Рашков.

По отношение на преизбрания член на БСП Илия Ганев, по образование лесничей, Рашков коментира, че той дори на работа не е ходил, но е избран отново със 182 гласа. „Всички депутати не проявиха никакъв интерес към факта, че когато оценяваш някого за работа трябва да знаеш за неговите професионални и нравствени качества“, отбеляза той.

По думите му Ганев освен, че не е ходил на работа, той е и абсолютно некомпетентен по тази материя.

„Аз от преди 15-20 дни знам, че ГЕРБ иска да има двама членове в бюрото – стария, плюс новия – Пламен Иванов, независимо, че официално той е предложен като кандидат на „Воля“. Твърди се, че новият председател реално е кандидат на ГЕРБ, а аз съм убеден, че е така. По-странното е друго – Иванов е бил член на ДАНС“, съобщи Бойко Рашков и запита, дали новият шеф на бюрото ще може да контролира началниците си от ДАНС и дали изобщо ще бъде компетентен в дейността си – той е машинен инженер. „Уважавам тази професия, но нека всяка жаба да си знае гьола. Това гласуване вчера показа, че парламентът на България не може да бъде кадрови орган“, смята Рашков.

Той подчерта, че многократно е съобщавал в БСП, че Илия Гатев не ходи на работа повече от 300 дни и все пак кандидатурата му отново е издигната от социалистите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оправда с твърдението, че партията винаги е имала двама членове и затова сега пак са ги издигнали и двамата и според нея това е бил правилен ход, а не политически гаф.

„Много ми е странно, че за него са гласували 182-ма души от БСП, а за мен са гласували само 60“, подчерта на свой ред Рашков.

Цялото интервю с Бойко Рашков гледайте в предаването на Сашо Диков по телевизия Евроком – „ЕвроДикоФ“  на сайта на телевизията http://eurocom.bg/shows/evrodikof

и във Фейсбук https://www.facebook.com/eurodikoff/videos/344437066111182/