София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бомба избухна пред църква в Атина

Ранен е един полицай, подозират анархисти

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Ден след отбелязаното на един от най-светлите християнски празници - Рождество Христово, православен храм в Атина стана обект на  атака.
В 7:00 часа тази сутрин полицай е бил ранен при силна експлозия, случила се  пред църквата "Св. Дионисий"  на една от главните улици в в квартал Колонаки в гръцката столица. 
 
Според информацията, разпространена от агенция "Ройтерс", подозрителен пакет е бил оставен от неизвестно лице на стълбите на храма. След като се натъкват на пакета, църковните служители незабавно сигнализират на органите на реда.
 
След пристигането на патрул от местното районно управление, полицаят е намерил кутия пред входа на църквата, в която било взривното устройство. При вдигането на кутията, устройството се задействало, от което  пострадали лицето и ръцете на служителя на реда. Той е откаран незабавно в болница, като към момента не съобщават подробности за състоянието му, но се предполага, че нараняванията му не са животозастрашаващи.
 
След взрива, районът е отцепен и по случая е започнало разследване. тече разследване. На този етап никой не е поел отговорност за случилото се, а полицията подозира атаката може да е дело на крайнолеви или анархистки движения в страната.
 
Припомняме, че по-рано този месец експлозия нанесе щети и  в телевизия "Скай" в Атина, но тогава нямаше пострадали.