София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борис Джонсън смята, че Русия се опитала да повлияе на Брекзит

Отношенията между Москва и Лондон остават напрегнати

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Напрежението между Русия и Великобритания остава. Това се видя по време на посещението на британския външен министър Борис Джонсън в Москва, където той се видя с руския си колега Сергей Лавров.

Джонсън обвини Русия, че се меси в изборите по света, както че се е опитала да манипулира и референдума във Великобритания за напускане на ЕС, но каза, че в този случай руският опит е бил неуспешен.

"...Не можем да се преструваме, че проблемите не съществуват, и че споделяме обща перспектива за събитията в Украйна, или в Западните Балкани... или за руските дейности в киберпространството", каза външният министър на Великобритания.

Лавров от своя страна стовари върху Великобритания вината за лошото състояние на отношенията, оплаквайки се от "обидите и агресивните изявления" от страна на Лондон. Той добави, че Великобритания излага различията между двете страни в публичното пространство вместо да се опита да стигне до разбирателство без много шум.