София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов, Цветанов, Горанов и Дончев ще водят по две листи

Лиляна Павлова е начело във Варна

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Владислав Горанов и Томислав Дончев ще водят по две от кандидат-депутатските листи на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори. Това обяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Борисов ще е начело в 25-и район в столицата и в Пловдив, Цветанов – във Велико Търново и Благоевград, Дончев ще е кандидат в София и Габрово, а Горанов – в София и Силистра.

Цветанов каза, че листите вече са готови, но до края на седмицата тече съгласуване с регионалните структури на ГЕРБ. Заместникът на Бойко Борисов в партията посочи, че около 40 % от кандидатите за депутати ще бъдат нови лица.

„Някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и приемственост, която е изключителна важна“, коментира Цветанов.

Той добави, че листата във Варна ще се води от Лиляна Павлова, в Кърджали – от Цвета Караянчева, а в Бургас – от бившата министърка на екологията Ивелина Василева.