София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Давахме милиони за интервютата на Йончева

Бившата журналистка го заплаши със съд

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Бойко Борисов реагира остро на нападките на Елена Йончева, която влезе в тежка схватка с Делян Добрев по време на предизборен дебат. Борисов каза, че държавата е похарчила милиони за интервютата на Йончева по времето, през което тя живееше на съпружески начала със Сергей Станишев.

"Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това "ново лице", ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби", заяви Борисов.

От своя страна Йончева обяви, че ще съди бившия премиер за клевета.

"Йончева е силно разочарована от поведението на бившия министър-председател, който си позволява да изрича лъжи и клевети по неин адрес и така да петни журналистическата професия. Затова тя ще потърси правата си в съда", се казва в съобщение на кандидатката за депутат.

Малко по-късно Борисов написа във "Фейсбук": "Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби".