София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Държават никога не е била в по-добра кондиция

Бюджетът за догодина е един от най-амбициозните от началото на Прехода

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов откри днешното извънредно заседание на Министерски съвет с думите, че държавата никога не е била в по-добра кондиция. Той категорично заяви, че който е против държавата, всъщност е срещу устойчивото развитие на икономиката.

„Когато цифрите говорят, и най-големите критици трябва да замълчат. Не казвам, че трябва да запазят радиомълчание. Това е един от амбициозните бюджети от началото на прехода. Старали сме се бюджетът да е според предизборните обещания и според програмата на Обединени патриоти“, заяви Борисов.

Това е един от най-амбициозните бюджети, които са правени от началото на Прехода", категоричен бе министър-председателят.

Той изброи цифрите в бюджета и посочи, че минималната работна заплата от догодина се вдига на 560 лева, а безработицата в страната е паднала до 5,8%.Външният дълг на държавата е рекордно нисък, според премиера, а до края на мандата им щял да падне до 17,7%, а така ще стане най-ниския в ЕС.