София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов е възмутен от сваления билборд на полицаите

Дайте им всички билбордове, няма да рекламираме България, нареди премиерът

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Редовното правителствено заседание днес се проведе в НДК като тест преди утрешното откриване на Европредседателството на България.

Премиерът Бойко Борисов започна заседанието възмутен от сваления билборд на полицаите през нощта. "Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на полицаите!", избухна премиерът. Той обяви, че е разпоредил да им бъдат предоставени колкото искат билбордове. „ Дайте им всички билбордове да пишат каквото лошо има, нека се покажем какви сме. Няма да рекламираме България.“, нареди Борисов.

Припомняме, че с билборд на български и английски език на улица "Гурко" и булевард "Евлоги Георгиев" служителите на МВР искаха да посрещнат евроделегатите, протестирайки за по-високи заплати.

"Да тестваме залата е цялата идея за преместването на заседанието днес. Ще започнем с точка 16 и 17, за това съм поканил и ректорите на СУ", обясни повода за изнесеното заседание Бойко Борисов.  След това просветният министър Красимир Вълчев  докладва пред кабинета за отпускането на сграда на СУ и на допълнителни 10 млн., за което се договориха с деканите на ВУЗ-а преди ден.

Борисов поясни, че това са обществени пари и правителството се опитва да ги отделя за правилните места. „Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите“, подчерта премиерът.

По повод тежката криминогенна обстановка в страната Бойко Борисов бе категоричен, че от МВР са се справили прекрасно и днес на брифинга на прокуратурата и МВР от 15.30 часа ще бъде изнесена цялата информация за шесторното убийство в Нови Искър.