София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов и Таяни: Институциите трябва да работят в полза на гражданите

Двамата обсъдиха аспекти от българското европредседателство

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни преди да представи пред евродепутатите какви са приоритетие на България за председателството на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Двамата се обединиха около мнението, че успехът на Европейския съюз зависи от съвместната работа на институциите в полза на гражданите. Тази цел те поставиха като основна в сътрудничеството между българското председателство и Европарламента.

Бойко Борисов подчерта, че страната ни отчита значимата роля на Европейския парламент за успешното протичане на председателството, „защото той представлява интересите на всички европейски граждани и е гарант за легитимността на провежданите политики“.

От своя страна Антонио Таяни изради одобрението си, че темата за младежта и за развитието на Западните Балкани ще бъдат включени като акценти в програмата на председателството.