София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов иска тежки наказания за митничарите на летище „София“

Привика на среща Радев и Младенов

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Митничарите на Летище "София" станаха обект на проверка след като на 20 март служителите от ГКПП "Аерогара София" са закъснели при проверката на пътници, пристигащи с полет от Франция.

В резултата на закъснението на митничарите част от пътниците не са обработени и проверени по установения ред, преди да влязат официално в страната.

След констатирането на пропуските е направена допълнителна проверка за това дали сред хората от бордовия списък от самолета има такива, които да са обявени за издирване или такива, на които да са наложени други ограничения. Такива лица не са установени.

„Този случай ме притеснява. Назначена е проверка и ще проверя лично резултатите и дали има наказани по веригата“, каза вчера вътрешният министър Валентин Радев и допълни, че ще помисли дали е необходима оставката на шефа на „Гранична полиция“.

Днес премиерът Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая на ГКПП Аерогара София.

Премиерът Борисов разпореди на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той разпореди също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.