София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов не иска да влиза във „войните“ на президента

Той нареди на министрите да представят на Радев какво правят

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми накрая остава една. Фирми с неясна собственост и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. Това разкрива неспособността на държавата да защити обществения интерес“, това каза президентът Румен Радев преди няколко дни на лекция в УНСС.

"Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да представи това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки, да отива в затвора. Не може за една бълха да горим целия юрган", това каза преди началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че не иска да влиза във „войните“ на президента Радев. „Отивате при президента и му казвате за който смятате, че е на тъмно, вземаме прожектор и го осветяваме", заръча Борисов на министрите си.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: "Всички министри да проверят служителите си дали са си платили глобите към КАТ. Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър служител. Следващата седмица искам да знам колко служители има с актове. Същото се отнася и за областните управители".