София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОРИСОВ НЯМА ДА ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ИСМАИЛОВ

ПФ ТРЯБВА ДА РЕШИ ДАЛИ ЩЕ ОТТЕГЛИ ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО

9 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Това стана ясно от интервю на министър-председателя за вестник „Преса“. По думите на Борисов единственото по-лошо от това да няма правителство е да има етнически конфликт.

Припомняме, че Патриотичният фронт поиска оставката на Орхан Исмаилов, тъй като според тях Исмаилов е под турско влияние и има възможност за изнасяне на информация от Министерството на отбраната към турските тайни служби. Така Валери Симеонов и Красимир Каракачанов поставиха ултиматум на премиера Бойко Борисов – подкрепата на Патриотичния фронт в пленарна зала или поста на Орхан Исмаилов. Междувременно съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви пред Дарик, че на Борисов не му отива да изтъква етническия мир като причина за разногласия между партиите. Според него Борисов има други аргументи, които обаче не желае да посочи. Ако патриотите спазят ултиматума и оттеглят подкрепата си, Борисов ще остане със 118 депутати, 84 от ГЕРБ, 23 от РБ и 11 от АБВ, и ще се наложи да разчита на плаващо мнозинство и тематични коалиции.