София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов обяви война на бюрокрацията

Няма да има отпуски, докато не стане административната реформа

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов се закани да уволни всеки министър, който не покаже резултати в борбата с бюрокрацията. „Който от министрите забележа, че не е прегърнал идеята, си отива", заяви премиерът.

Целта на кабинета е административната реформа да стане факт до септември и затова служителите, които работят по тази тема, няма да излизат в отпуск до лятото.

„Всеки министър до понеделник по всяка негова тема трябва да ми е предложил извода и срока кога ще бъде свършено“, каза още Борисов и добави, че 90 % от кадастрите вече са готови и могат да предоставят услуги по електронен път.

В сряда председателят на Агенцията за електронно управление Росен Желязков обяви, че 12 удостоверения вече няма да се изискват на хартия и се работи за облекчаване на режима и за други документи, издавани от администрацията.