София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов обвини президента и БСП в дружни атаки срещу властта му

ПРЕДВИЖДАТ СЕ ПО-ВИСОКИ С 10% БЮДЖЕТНИ ЗАПЛАТИ ОТ ДОГОДИНА

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Кординирана атака срещу правителството вижда премиера Борисов в наречените от него синхронизирани атаки от страна на БСП и президентството. Според него именно в тях Волен Сидеров провижда заговор срещу властта. Този коментар Борисов направи при посещението си в новата спортна зала във Варна и след среща с националите по волейбол. Премиерът коментира и поисканите оставки на трима министри, като е категоричен, че не очаква никакви изненади при гласуването им в парламента, освен ако той не самият не поиска да има изненади:

„Най-много на мен ми е мъчно, че сменям министрите. Отгледал съм ги от деца в партията. Прекрасни отношения, но такава е ситуация. Не очаквам изненади в гласуването, освен ако аз не поискам да има изненади. Никога не е имало вътрешна съпротива между коалиционните партньори. За никого не съм казал нищо. Само срещу нас се говори всеки ден по най-злъчен начин. Виждате как синхронизирано се говори и от няколко места по една и съща тема –от БСП и от президентството”, заяви Борисов.

Бойко Борисов обяви още, че предвиждат заедно с финансовия министър вдигане на заплатите в бюджетната сфера.

„С финансовия министър работихме доста тези дни. От 1 януари мисля, че с 10% можем да вдигнем заплатите на целия бюджетен сектор, което ще повлече всички. Утре това ще го говорим на Министерски съвет. Разчетите ни го позволяват. Има ли комунисти на власт, тогава са дефицитите. Взехме бюджета на дефицит, сега е на излишък”, категоричен е Борисов.

Официалното обявяване на по-високите заплати от догодина Борисов ще направи утре на заседанието на Министерския съвет.