София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов обвини Радан Кънев в лъжа и клевета

„За НАТО и ЕС нямаме нужда от подкрепа, там нямаме никакъв проблем“

8 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Да се твърди, че военният и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, но не отговаря на истината
Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на думите на председателя на ДСБ Радан Кънев, че само двама министри в кабинета работят в подкрепа на Алианса и Европейския съюз. Министър-председателят нарече подобни изказвания клевета и допълни, че членството ни в организациите няма нужда от подкрепа, тъй като я имаме.
"Моите извинения към Трайчо и Гроздан Караджов и към всички, но те ако са ми гаранта за НАТО и ЕС със сигурност нямаше да сме там. Единственият гарант с реална власт, това е правителството. И пази Боже, да е друг гарант. От Обама до Брюксел ни казват, че сме най-коректният партньор."

Премиерът похвали Петър Москов за реформите в здравния сектора, като добави, че въпреки че няма никаква подкрепа от ДСБ и го приписват за негов министър, се гордее с това.

"С кое сме дали основание да се твърдят тези манипулативни лъжи, да се вкарва клин между министрите от човек, който явно иска БСП, ДПС и останалите, които бяха да се върнат на власт?", запита още премиерът Бойко Борисов.