София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Очакваме мръсна игра от страна на опонентите

„Партията не трябва да очаква да се влезе в коалиция, тъй като и в ляво, и в дясно са си самодостатъчни.”

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

От проведената национална среща на партия ГЕРБ, стана ясно, становището за предстоящите избори, което е да не се очаква от страна на партията тя да влезе в коалиция с опонентите, тъй като „и от ляво, и от дясно са си самодостатъчни” – това заяви лидерът на партията и министър-председател в оставка – Бойко Борисов. Според него хората не трябва да очакват толерантна кампания, тъй като по-скоро се очаква мръсна игра от страна на опонентите по отношение кандидатите на ГЕРБ. 
На националната среща на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви още: „Комунистите никога не са били глупави. Те са били подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни.” 
След проведена анкета между членовете и симпатизантите на ГЕРБ , от партията смятат, че трябва да бъдат изключени като потенциални партньори в следващото управление БСП, ДПС,  партия ДОСТ и АБВ.  ГЕРБ може да управлява в коалиция с РБ, ПФ, както и с партията на Веселин Марешки, също и „Да, България”.