София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов на отчет в Брюксел за европредседателството

Сред дискутираните теми са Западните балкани, социалните права и кохезионната политика

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов ще се включи в редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел днес и утре, съобщават от правителствената пресслужба.

Министър-председателят ще представи основните резултати от Българското ротационно председателство на Съвета на ЕС. Българското председателство ще информира за степента на изпълнение на законодателните досиета от дневния ред на ЕС в контекста на четирите приоритета на председателството.

Други теми, които ще се разискват, са връщането на Западните Балкани в Стратегическия дневен ред на ЕС, напредъкът в изпълнението на инициативите по Отбранителния пакет на ЕС, както и финализирането на триалога по Директивата за командированите работници в сферата на услугите.

Дневният ред на Съвета включва още дискусии по теми като миграция, сигурност и отбрана, работни места, растеж и конкурентоспособност, иновации и дигитализация и други.