София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов отговори: Дайте ме на прокурор

Премиерът декларира, че няма нищо общо с Пеевски

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

"Ако има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество или която институция иска. Аз твърдя, че такъв нямам". Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на намеците на президента Румен Радев, че има бизнесвръзки с депутата от ДПС.

Премиерът призова държавния глава да извади всички разработки за контрабанда във връзка с Пеевски, които евентуално са били правени по време на служебното правителство, назначено от Радев.

Борисов подчерта, че не иска война на институциите, но е трябвало да отговори на зададените от президента въпроси и намекна, че зад действията на президента стои БСП.

Словесната престрелка между първите мъже в държавата започна, след като премиерът каза в телевизионно интервю, че съветникът на президента е ръководил телевизия на Пеевски. В отговор Христов каза, че е бил началник в телевизия, собственост на оръжейния търговец Петър Манджуков, а държавният глава на свой ред зададе въпроси дали Борисов има бизнес с депутата от ДПС.