София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов открива Международния панаир в Мостар

Продължава визитата на премиера в Босна и Херцеговина

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Босна и Херцеговина. Днес е вторият ден от престоя в страната му, където той ще открие 21-ия Международен икономически панаир в Мостар.

Целта на изложението е да засили икономическото развитие в страната чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него участват политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският министър-председател провежда срещи. Днес Борисов ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич и премиера на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

Вчера българският премиер се срещна с члена на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович, с когото обсъдиха развитието на инфраструктурни проекти и инвестициите в страните от Западните Балкани, както и неусвоения потенциал по отношение евроатлантическата перспектива на страните от региона.

„В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично, проблем в която и да е държава засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир“, каза след срещата си с Чович българският министър-председател.

По-късно Борисов бе на фициална вечеря с лидерите на Сърбия, Черна Гора, Хърватия, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.