София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: Питайте президента какво трасира в Москва

Премиерът отговори на депутатски въпроси в парламента

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

“Това, което трасира президентът Радев в Москва, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво беше трасирано, то не беше трасирано нищо", каза в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев какво е постигнал Борисов при срещата си с Путин.

След като почти година премиерът Борисов не е присъствал в пленарна зала, днес влезе парламента, за да отговори на въпросите на депутатите относно срещата му с руския държавен глава Владимир Путин в Москва.

Изглежда сте били на различни срещи с Путин“, репликира Кутев и припомнидумите на Борисов след връщането му от Москва как през страната ще минават 35 млн. куб. газ, а всъщност говорителят на руския президент Дмитрий Песков е заявил, че няма постигнати договорености.

В отговор премиерът Борисов упрекна депутата: “Срещата с мене беше 3 часа със заклет преводач. Толкова да не съм разбрал това, което говорим...", коментира Бойко Борисов.

Премиерът разкри, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България. „Договор за газ имаме до 2030 година, говорим за допълнително количество. Трябва да видим как да го прекараме между нашите и Сърбия“, обобщи Борисов и допълни, че на срещата с Путин се говорили още за корупционни практики, както и за наказателната процедура при търгове.

"Вместо да питате мен, може да отидете да питате президента какво е трасирал, а вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики", настоя Борисов.

"От едната страна нашите партньори ми пишат, че съм васал на Путин. Вие ми казвате, че не се разбираме. На кой да повервам. Три часа си говорихме най-добронамерено. Като дойде в България, ще помоля да ви обясни", заключи премиерът и напусна заседанието на депутатите. След него пленарна зала напуснаха и народните представители от ГЕРБ.