София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Политиците да си мерят повече думите

Премиерът откри реновиран жп надлез в Стара Загора

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов призова за повече сдържаност в политическите изказвания. Коментарът си той направи по повод скандала с министъра на културата Боил Банов и изнесените от Елена Йончева записи.

"Ако тази конфронтация продължи, ще пречи на всеки, който победи на изборите”. Това заяви той в Стара Загора, където откри реновиран надлез над жп линията в града.

"Моят призив по принцип към политиците е да си мерят всичките повече думите. Ако тази конфронтация не се спре, ще пречи на всеки един, който победи на изборите след това. Така, че аз не се вкарвам изобщо в тази тема. Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ги ползват - училища, детски градини, инфраструктура, култура - всичко останало. Оставям на другите, който иска да се заяжда, да прави компромати, ние всички избори сме ги минали в такава ситуация. Плащат на 50 души, излизат, викат, но нека да покажат те какво са направили през годините", това каза Борисов пред журналсти.

„Знаете колко важен проект е това за Стара Загора”, заяви кметът на града Живко Тодоров. По думите му движението по булеварда ще се облекчи значително, новото съоръжение ще е по-безопасно и за пешеходците, както и за велосипедистите, тъй като има и велоалея. Изпълнението на обекта свързва центъра с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора и от нея в посока магистрала "Тракия" и се повишава комфорта при движение. Тодоров обясни, че всичко е изградено с европейски средства.

„Политиката ни винаги е била да показваме това, което сме направили”, заяви премиерът Борисов. „Досега бях на аязмото, нямаше нито един, който да не каже, че е прекрасно направено. Това, което сме поели като ангажимент да изградим, ще го изпълним в пълен обем. На другите оставяме да критикуват, защото те няма какво да покажат, че са направили”, заяви Борисов.