София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай

Предстои разговор на четири очи между двамата

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян пристигна снощи на четиридневно официално посещение в София. Той бе посрещнат от премиера Бойко Борисов.

По време на работна  вечеря между двете делегации, в резиденция „Бояна“, Ли Къцян и Борисов обсъдиха развитието на отношенията между България и Китай и възможностите за допълнително активизиране на търговско-икономическото сътрудничество.

Днес ще се проведе официална церемония по посрещане на председателя на Държавния съвет на КНР от българския министър-председател. Двамата ще проведат разговор на четири очи, последван от пленарни разговори.

Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България. Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.