София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов поздрави Ренци за победата

Ренци: Това е изключителна отговорност, напред заедно

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Матео Ренци, за преизбирането му на председателския пост на Демократическата партия в Италия на изборите в неделя, съобщиха от партията.

В поздравлението до Ренци Борисов подчертава, че "въпреки факта, че ние принадлежим на различни политически семейства, нашите отношения остават стабилни и ние ще работим за тяхното развитие".

“Това е изключителна отговорност, от все сърце благодаря на тази общност от жени и мъже, които вярват в Италия, напред заедно“ , написа в Туитър Ренци след избора.

Италия е важен стратегически партньор на България и отношенията на двете страни се развиват и изграждат на базата на общото ни членство в ЕС и НАТО, пише още Борисов в писмото си до Ренци. В заключение председателят на ГЕРБ пожелава на Ренци успех в огромната отговорност, която му предстои, информират от политическата група.