София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

През декември ще отворят участъка АМ „Струма“ между Сандански – Кресна

Предстои заседание на кабинетите на България и Македония

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

В началото на декември ще има съвместно заседание на правителствата на България и Македония. Заедно ще открием участъка от АМ Струма „Сандански-Кресна”. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с премиера на Македония Зоран Заев.

Бойко Борисов коментира и Никола Груевски по повод информацията, излязла вчера в чужди медии, че бившият македонски премиер имал български паспорт, с който избягал в Унгария.

От своя страна македонският премиер Зоран Заев заяви, че са провели една близка приятелска среща с Борисов. "Това беше полезна среща с конструктивни диалози. Всичко това е в резултат на подписания двустранен договор за приятелство", подчерта Заев. Македонският премиер отбеляза, че икономическите взаимоотношения между двете страни се развиват изключително добре. Търговският стокообмен се оценява на 500 млн. евро, като според Заев са си поставили за цел да стигне 1 млрд. евро.

Работи се по отварянето на нови гранични пунктове, сред тях на Делчево- Невестино и при Симитли. Развива се и проектът за жп линия София- Скопие, както и за газова инфраструктура от разпределителния център в Петрич по посока Струмица.