София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов се скара за забавения ремонт във Варна

Ще се строи рибарско пристанище, ще го стопанисва общината

5 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Среща между властта и църквата премина като изпит пред черната дъска. Премиерът Бойко Борисов направи проверка на място по-рано днес  на строителните и ремонтни работи на бул. «Васил Левски» във Варна. Инспекцията  му показала, че ремонтът е забавен, но след разговор на по-висок тон с фирмата-изпълнител е убеден, че всичко ще бъде изпълнено в срок.
 
Припомняме, че поправката на бул. «Васил Левски» в морската столица е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането му правителството отпусна 80,5 млн. лв,  а други 4,5 млн. лв. бяха  осигурени от държавата. Със завършването на  ремонта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала "Хемус", която по думите на Борисов ще бъде завършена до края на 2024-та година изцяло с държавно финансиране.
 
Премиерът засегна и предизвикалия силни негативни  обществени реакции въпрос за изграждането на рибарско селище на пристанището във Варна. Информацията, че на мястото на съществуващ плаж се предвижда строеж на хотели, премиерът опрели като лъжа и обясни какво точно ще представлява съоръжението.
 
Министър-председателят беше категоричен, че планираното рибарско селище няма да влиза в територията на съществуващия плаж  и по никакъв начин няма да навреди на околната среда, тъй като мястото, където то се изгражда в момента прилича на цитирам „змиярник“.
 
Борисов увери и че новоизграденото рибарско пристанище ще се стопанисва изцяло от общината, с което опроверга слуховете за частни в тази посока.