София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Страната ни е на най-тежкото място в Европа

Трябва да се продължи усиленото за приобщаване на Западните Балкани

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Борисов съобщи, че България е на най-тежкото място в Европа, защото имаме огромна сухопътна и морска граница с Турция, Той категорично заяви, че страната ни гарантира въшната граница на ЕС.

Борисов припомни, че е необходимо решение с ясни правила за мигрантите и че всеки, който влиза в Европа, трябва да го прави по законния начин, през гранично-пропускателен пункт.

Премиерът напомни, че Европа трябва да регира гъвкаво по темата за миграцията.

Трябва да продължим усилията за приобщаването на страните от Западните Балкани, каза министър-председателят Бойко Борисов на среща с постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС. Той заяви, че в този момент има политическа воля това.

Борисов определи срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София като много успешна, защото всички държави членки са се убедили в необходимостта от евроатлантически път на страните от региона.