София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов свика Коалиционния съвет

Обсъждат осигуряването на кворума в НС

пропускане
5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента не е решение. Това заяви Волен Сидеров, лидер на „Атака” след Коалиционния съвет в Министерски съвет.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че БСП смятат, че през парламентаризма могат да си правят кампания за евроизборите и местните избори. „Въпреки различията, които имаме по определени законопроекти, ние имаме един ангажимент - формиране на мнозинство и подкрепа на правителството до края на мандата. Това бе препотвърдено на Коалиционния съвет”, добави още Каракачанов.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че изпълняват ангажиментите по управленската програма. „От събираемостта, която е в момента отново ще имаме възможност за увеличение на доходите с 10% в края на тази година. Управленската програма се изпълнява в параметрите и по поетите ангажименти”, отбеляза Цветанов.