София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов свиква спешно Изпълнителната комисия на ГЕРБ

Реакцията идва в отговор на изказванията от страна на БСП

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Във връзка с ескалирането на политическия тон и използването на езика на омразата от страна на БСП, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов свиква днес,  от 10:00 часа, разширено заседание на Изпълнителната комисия на партията. В него ще вземат участие членовете на ИК, министри и депутати от ГЕРБ. След заседанието на ИК на ГЕРБ, от 12:30 часа в Централата на партията ще се проведе пресконференция за представителите на медиите, съобщиха от пресцентъра на ПП на ГЕРБ.

Борисов свиква комисията, заради изявленията на Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на БСП. Припомняме, че вчера на конгреса на левицата, Нинова обяви, че ще внесе вот на недоверие към правителството.

"ГЕРБ отказва да приеме и да мълчи пред поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения, изречени днес по време на 49-я конгрес на БСП. А всъщност този 49-ти конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни. Изречените днес груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата. За пореден път другарите от „Позитано“ се занимаваха само и единствено с ГЕРБ, вместо да погледнат ситуацията в собствените си редици.“, се качва в позицията на ГЕРБ.