София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов трябва да обмисли евентуалното си оттегляне от политиката

„Всяка подкепа към формациите на власт се износва бавно и полека“

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Министър-председателят на България се е „сраснал“ твърде много с народа и без него би последвала една абстиненция. Това заяви директорът на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в предаването „Делници“. Той добави, че има няколко причини Борисов да отлага политическата си пенсия.

Една от тях е инерцията, с която се развиват събитията в политиката, а другата е фактът, че е глава на водеща „партия с главно П“ и вярва, че може да издържи до следващите избори.

Според г-н Симеонов ГЕРБ може да запази сегашното си състояние дори без Борисов да е начело, но той я „споява“. Въпреки че нивата на доверие в партията са спаднали, 1 200 000 души са гласували за нея, което е показателно, че е предпочитана алтернатива, заяви директорът на "Галъп интернешънъл".

По негови думи всяка подкрепа към формациите на власт се износва бавно и полека. Той добави още, че ГЕРБ стана партия на едно цяло поколение и изборните резултати са повече от показателни, въпреки недоверието на 2/3 от населението.