София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОРИСОВ ЗА АТАНАС АТАНАСОВ: НЕ МИ Е НА НИВОТО

ПРЕМИЕРЪТ ПРЕД ИЗБОР – ДА ОСТАНЕ ЛИ ДСБ ВЪВ ВЛАСТТА?

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Няма да влизам в полемика с хора, които не са ми на нивото". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел по повод обвиненията на Атанас Атанасов от ДСБ, че в ГЕРБ има раздори.

"Има си депутати, там да се разправят по цял ден. Прекрасно го познавам Атанасов, десетки години вече. Така че няма смисъл да го коментирам. Колегите от ГЕРБ се оказаха действително разтревожени от това, което трябва да поемат като отговорност. Аз бих призовал колегите от ГЕРБ да спрат да улесняват толкова опозицията, като изпращат такива сигнали за нестабилност, защото това на никого не помага."
Борисов заяви, че не вижда проблем в присъствието на представители на ДСБ в управлението, а във факта, че партията им не носи отговорност за нито един от хората си на ръководни позиции.

"Не искам да си отидат и няма да бъде принуден да си отиде никого, само за това че е симпатизант на дадена партия - все едно да си от "Левски", ЦСКА или "Лудогорец" и заради това да не ти дават да се реализираш професионално."
По повод Срещата на върха в Брюксел по въпроса с Турция, министър-председателят беше категоричен, че държи България да бъде включена в споразумението на Анкара с ЕС. По негови думи е важно да бъде отбелязано, че милиардите, които ще бъдат отпуснати на Турция, са за помощ на бежанците, а не на държавата.