София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов за отстраняването на Георги Костов: Този път има повече „КОЙ?”

„Не можах да намеря разлика между политически и партиен натиск”

7 годиниИзбори 2017 2 Боряна Райчева

Случаят с отстраняването на Георги Костов от поста главен секретар на МВР стана повод за ново напрежение между Бойко Борисов и служебния премиер Огнян Герджиков. 
 
Бойко коментира думите на служебния преминиер, че не е оказвал натиск, а е помолил Костов да си подаде сам оставката, с: „Не можах да намеря разлика между политически и партиен натиск. Темата стана толкова водевилна, че не ми се коментира повече - да се окаже, че не знаете кой сменя висшата професионална фигура на МВР, след като се доказа, че има разговори и натиск“, заяви обаче Борисов.
 
И отново повтори извода си, че след като служебният премиер Огнян Герджиков отрича за натиск и не се знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР, не знае и Корнелия Нинова, явно никой в държавата не знае какво става в нея.
 
"Според мен този път са повечко хора, повече „КОЙ?” има, умножиха се, удвоиха се. След като се оказва, че най-големите партии не знаят, "значи някой КОЙ, ама тоя КОЙ вече не е ТОЙ този път, вече има някой друг КОЙ, надявам се да разберем един ден всички"
 
По думите му при „тази поголовна подмяна на кадри, на пристанища, летища, служби, области", и в същото време излиза лидерът на БСП Корнелия Нинова и да казва, че не знаела какво става в МВР, очевидно никой не знаел какво става в държавата.