София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОСИЯ ПОИСКА ОТ СЪДА ДА МУ ОТМЕНИ ГЛОБАТА ОТ 500 ЛВ.

КОЛЕВ В СЪДА СЛЕД ПОРЕДНАТА АТАКА ОТ ДОМАТИ СРЕЩУ ДЕПУТАТИ

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Николай Колев – Босия поиска от Софийски градски съд отмяна на наложената административна санкция – глоба от 500 лв, която беше определена от Софийски районен съд.
Причината за наказанието, постановено на Босия, е поредната атака пред парламента с домати, насочена към депутатите, влизащи в сградата на парламента.
Защитникът на Босия обясни, че мотивите за подобни прояви от клиента му, са в следствие на корупцията и неспирните войни по българските пътища, за които управляващите не вземат мерки. В залата адвокатът дори цитира днешния брой на вестници, където основните новини са свързани именно с тези проблеми в държавата, чието решение търси именно Колев. Освен тези причини, защитата посочи, че множество политици от света като Маргарет Тачър и Хелмут Кол са били замервани с домати и този жест е бил възприеман от лидерите като оценка на дейността им. Адвокатът допълни, че в много държави подобни прояви с такава цел разрешени от органите на реда.
От своя страна Босия поиска отмяна на глобата с мотива, че близките му са изложени на ежедневен риск, излизайки по пътищата на България. Съдът обаче не прие обясненията на Колев и го помоли „да не бърка микрофона в залата с политическа трибуна“.
Николай Колев все пак заяви, че очаква справедливо решение на съдебния състав.
Решението на съда ще излезе до месец.