София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботьо Ботев проверява уреждат ли деца по втория начин в градините

Всеки, който е нарушил правилата, трябва да понесе отговорност, смята Фандъкова

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Случаят с уволнената директорка на детската градина в „Горна баня” и въпросът дали е имало уреждане на деца с натиск „отгоре” се разследва от опитния криминалист Ботьо Ботев. Това обяви пред бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че всякакъв натиск върху директорите на детските градини е недопустим, но „когато вашите началници ви кажат да нарушите правила, ще го направите ли? Директорът трябва да бъде отговорен“, категорична бе Фандъкова. „Нека да не прехвърляме цялата отговорност върху цялата система. В момента проверката тече и когато е готова ще изпратим доклада на компетентните органи“, обясни кметът на София.  „Всеки, който е нарушил правилата, трябва да понесе отговорност“, заяви тя и допълни, че това се отнася и за зам.-кметът на Столична община – д-р Тодор Чобанов.  

Относно ремонтите в район Овча купел Йорданка Фандъкова призова жителите да проявят търпение, тъй като най-големите инвестиции се правят именно в този район. „Правим всичко възможно да се строи метрото бързо и в срок. По бул. „Монтевидео“ и по бул. „Овча купел“ движението е изцяло възстановено. Напролет започва и ремонтът на бул. „Тодор Каблешков“ до бул. „Цар Борис III“, където сега трафикът е затруднен“, обясни кметът на София.