София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Брекзит“ ще струва на Великобритания 60 млрд. евро

Сумата ще бъде първият обект на дискусия в преговорите между ЕС и Кралството

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Стойността на Brexit под формата на плащания на Лондон към Европейския съюз във връзка с ангажимента на Обединеното кралство с Европа може да достигне 60 милиарда €, информира Sky News, позовавайки се на свои източници.
Според докладите на главния преговарящ с ЕС по въпроса за Brexit Мишел Барние в момента се работи усилено, за да се осъществи сделката между Лондон и Брюксел за оттегляне от Общността, като оставащите задължения са в размер на € 60 милиарда за изплащане на пенсии на пребиваващите в ЕС британци, предоставяне на гаранции по кредити и така нататък. Сумата ще бъде първият обект на дискусия в преговорите между органите на Общността и Великобритания.
Коментирайки тази информация, говорител на офиса на "Даунинг стрийт" заяви: Великобритания ще се придържа към ангажиментите си към ЕС, докато е член на общността, но всички последващи разходи са тема на допълнителни преговори.