София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Британската полиция арестува 30-годишен във връзка с атентата в Лондон

Тртият терорист от Лондон се казва Юсеф Загба

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Британската полиция арестува 30-годишен мъж във връзка с разследването на терористичното нападение в Лондон.
„Детективите, разследващи терористичната атака на Лондонския мост, са изпълнили заповед за обиск на адрес в Източен Лондон в ранните часове на сряда. В резултат 30-годишен мъж бе арестуван по подозрение за поръчка, подготовка или подстрекаване към терористични актове“, се казва в изявление на полицията.

Австралийският външен министър Джули Бишъп съобщи, че двама граждани на страната са сред убитите по време на терористичното нападение.
„Австралийското правителство е дълбоко опечалено да потвърди, че двама австралийци са убити по време на терористичното нападение в Лондон“, заяви Бишъп.

Полицияра разкри самоличността и натретия терорист. Той се казва Юсеф Загба и е от мароканско-италиански произход, съобщи източник от италианското разузнаване, цитиран от Ройтерс. Според източника майката на Юсеф е италианка и живее в Болоня. Загба е познат на италианското разузнаване с целите на честите пътувания и при ареста през миналата година е обвинен в международен тероризъм. В телефона му са намерени снимки и материали с религиозно съдържание, но нищо, което да води до фундаментален ислямизъм.

Продължава разследването на атентата.