София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Британската полиция обискира адреси в Манчестър, заради атентата

Осем от арестуваните през изминалите дни остават в ареста

7 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Британската полиция обискира един от адресите в Манчестър, във връзка с терористичния атентат на 22-и май, при който загинаха 22 души, а други 75 бяха ранени.

"Обискираме адрес в района на „Мос сайд“, във връзка с атентата в зала „Манчестър Арена“ в понеделник“, се казва в съобщение на полицията.

По-рано беше съобщено, че тази сутрин британската полиция е задържала още един заподозрян по делото за атентата в Манчестър, с което общият им брой достигна десет души.

По-рано мъж и жена били освободени без да им бъдат предявени обвинения. Задържани към момента остават осем души.

Атентатът стана вечерта на 22-и май в зала „Манчестър Арена“, по време на концерта на американската певица Ариана Гранде. Нападението беше извършено от атентаторът-самоубиец Салман Абеди.

По последни данни, загинали са 22 души, в това число 12 деца, а 75 души остават в болница, сред които 23 са в критично състояние.

Няколко души се смятат за безследно изчезнали. Отговорност за атентата пое терористичната групировка ИДИЛ.

Британските политици възобновяват предизборната кампания, след като временно я прекратиха заради атаката.

Въпросът със сигурността, който не беше основна тема по време на предизборната кампания преди атаката в Манчестър, сега се очаква да се превърне в основна тема.

При представянето на предизборната програма на Британската партия за независимост вчера, заместник-председателят на формацията Сюзан Еванс изтъкна, че Тереза Мей, която е бивш вътрешен министър, "трябва да носи някаква отговорност" за терористичната атака заради орязването на парите за полицията.