София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСД -„Евролевица“: Росен Плевнелиев няма право да назначава служебен кабинет

Българският народ иска политическа промяна от А до Я

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Българска Социалдемокрация - „Евролевица“ проведе заседание, на което бяха разгледани резултатите от изминалите избори за президент и план-програма за бъдещи дейсвтия.
По думите на председателя на БСД – Е Александър Томов Патриотичният фронт съвършено сериозно и амбицирано искат да се формира правителство с техен мандат. Те знаят, че това е логично и е по-добрият вариант за страната.
Според Александър Томов служебният кабинет трябва да бъде мост към промяната, ако това не стане, гласът, даден за Румен Радев, ще бъде разпилян.
Председателят на Българска Социалдемокрация анализира резултатите от отминалите президентски избори, като по думите му от общия брой гласували за Румен Радев едва 1/3 са от БСП.
Останалите гласове са гласове на българи, които искат тотална смяна на управлението „Борисов“ и промяна от А до Я, категоричен е Томов.