София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП: ДАНС да се бори с корупцията, Радев да каже кой да го управлява

Нинова обеща от септември да се заеме със съдебната реформа

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Дирекцията на ДАНС да е единен орган за борба с корупцията. Това предложи председателят на БСП Корнелия Нинова по време на политическия митинг на Националния събор на Левицата "Бузлуджа 2017", предава агенция „Фокус“.
По думите на лидерът на левицата именно на тази дирекция трябва да се повери обследването на корупцията по високите етажи на властта, а президентът е този, който да определи кой да управлява този орган, като държавен глава, избран от над 2 млн. българи.
Нека президентът Радев да определи директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две трети мнозинство", заяви Нинова.
Септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да си получавате заплатите, работодателите да не ви наричат търтеи, коментира още лидерът на БСП.