София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП: Гаф ще е да издигнем Кристалина Георгиева за ООН

Нинова: „Кандидатурата на Орешарски за президент е непоследователност“

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Ако България издигане Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН би било огромен гаф и проваляне на възможността да оглавим организацията, заяви Корнелия Нинова. Тя посочи, че позицията на БСП остава непроменена.

От левицата са категорични и, че основният им опонент на президенстките избори остава неясният засега кандиодат на ГЕРБ, а във връзка с кандидатурата на Пламен Орешарски, Нинова заяви, че това е непоследователност.

„Промяната означава битка с ГЕРБ. Която и да е партия, който и да е иницативет комитет, които дотук са издигнали кандидатури - не предлагат алтернатива на статуквото. Това, което се предлага е много, но от същото. Това са хора, които са били министри, депутати, евродепутати, вицепремиери и т.н. и които през целите тези последни години са участвали във вземането на политически решения“, обясни Нинова.

Наред с това лидерът на БСП не пропусна да добави, че кандидатът на партията ген. Румен Радев е пазил държавата, докато други са я разграбвали.