София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП: ГЕРБ отменят машинното гласуване, за да спасят режима Борисов

Да не позволяваме да подменят гласа ви, призова Нинова в Свиленград

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„За десет години власт ГЕРБ поробиха собствения си народ и го държаха в страх и апатия. На всеки, който дръзнеше да се изправи срещу режима на Борисов, се изпращаха служби на проверка, биваше уволняван, глобяван, мачкан. Но хората се освободиха от страха и си потърсиха правата с протестите. Апатията,че нищо не може да се промени, отстъпи на търсенето на алтернатива“, това каза пред поддръжници в Свиленград лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя поздрави хората за събудената гражданска енергия и подчерта, че ГЕРБ са се уплашили от нея и от „опасността да им се търси отговорност след изборите“. По думите на Нинова ГЕРБ прибягват до последното спасение- да подменят свободната воля на гражданите.

„Те отменят машинното гласуване, което е възможност за обективен вот. Те искат отново да дописват мъртви души в списъците, депутати да носят чували с бюлетини, да купуват секционни комисии. Ние внесохме предложение в Бюджета за 2019 г. да се добавят 50 млн.лв. за машинно гласуване, защото управляващите удобно го бяха пропуснали“, подчерта соцлидерката.

Тя призова хората да не позволяват гласът им да бъде подменен. „Нека всички се обединим и да не им позволяваме, в името на тяхното оцеляване, да сменят закона и да ви отнемат правото на свободен избор“, заключи Корнелия Нинова.