София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП и ДПС в едно: България се превърна в две торби суджук и 100 кв. метра плочки

Боршош е аватар на политическата власт

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Разбира се, че Мирослав Боршош е длъжен при покана за изслушване да се яви и да предостави изисканите документи. Това заяви за телевизия „БТВ” Велислава Кръстева от ДПС във връзка с отказа на досегашния директор на НДК Мирослав Боршош да се яви пред комисия в парламента.

По думите на Кръстева заобикалянето на закона и поставянето на отделни персони над закона е вече традиция за ГЕРБ. Щом Боршош вече четвърта седмица си позволява да поставя под съмнение работата на парламента, на закона, то това е еманация на демокрацията у нас, категорична е още представителката на ДПС.  

Очевидно Боршош се страхува да излезе и да говори директно, щом се изразява писмено. Но той очевидно е нарушител на закона, допълни Кръстева.

Депутатът от БСП Атанас Костадинов от БСП от своя страна коментира, че Боршош е аватар на политическата власт.

Той няма собствена воля и мнение. Боршош е моделът НДК, заяви Костадинов.

За съжаление политиката в България се превърна за две торби суджук и 100 кв. метра плочки. Това, което се случва, е единствено и само емблема на ГЕРБ и начина, по който те управляват, заяви депутатът от БСП.