София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП и ГЕРБ в спор за концесията на летище „София“

От левицата внасят искане за спиране на процедурата

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

БСП и ГЕРБ влязоха в ожесточен спор относно взетото вчера на заседание на Министерски съвет решение за повторно отдаване на концесия на летище „София“. Намерението на управляващите предизвика остра реакция от страна та левицата, които излязоха на свой ред със становище за незабавно спиране на процедурата. 
 
Георги Свиленски от БСП беше категоричен, че от Левицата ще използват всички парламентарни  средства, за да попречат сделката да се сключи, като те обявиха, че  очакват против концесията при гласуване в пленарна зала да бъдат и народните представители от Патриотите.
 
Министърът на транспорта  Ивайло Московски от своя страна  побърза да защити взетото от правителството решение и успокои, че на летището няма и не се предвиждат масови уволнения, а точно обратното- през последните месеца били назначени около 100 човека. 
 
Транспортният министър обясни и че взетото вчера  решение от Министерски съвет е в изпълнение на предишно такова, прието от служебния кабинет на Огнян Герджиков. 
 
Московски отхвърли и обвиненията на опозицията в непрозрачност по отношение на сключване на сделката.