София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП и президентът стоят зад провокациите в Странджа?

От ГЕРБ чакат отговори от Нинова и заплашват с прокурор

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Тодор Атанасов е основният провокатор и организатор на протестните действия в Шарково по повод евтаназията на животни. Това оповестиха депутати на извънреден брифинг на ГЕРБ. От партията показаха доказателство, че въпросният мъж има връзки с левицата и провокациите са инициирани от „Позитано“ 2 и от президента Румен Радев. На пресконферецията бе излъчен видеоклип, който уличава Атанасов във възпрепятстване на действията на властите в борбата с чумата по животните.

Антон Тодоров попита лидерът на БСП Корнелия Нинова дали е дала ясен екшън план за действията на въпросния мъж и групата му. Той подчерта още, че Атанасов е приятел във Фейсбук с началника на кабинета на соцлидерката.

„Във видеото се казва, че Нинова е наредила на техните хора, ако бъдат спрени от органите на реда, да не си тръгват, да стоят при полицаите. Има ли финансова обосновка цялата тази акция? Призоваваме Нинова веднага да отговори и тогава ще преценим дали да се обърнем към прокуратурата“, заяви Тома Биков и подчерта, че случилото се в Странджа прилича на провокация срещу националната сигурност.

По думите му това е организиран опит за възпрепятстване на действията на БАБХ и властите за справяне с болестта по животните.