София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП иска оповестяване на политиците, които са финансирани от КТБ

Нинова заяви, че обществото се нужда е от пълна прозрачност

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Председателят на БСП Корнелия Нинова иска да бъдат оповестени политиците, които са били финансирани от КТБ. Тя заяви, че днес ще изпратят писмо до специализираната прокуратура, до административния ръководител - прокурор Иван Гешев, в което ще помолят да бъде оповестен списъкът. По думите й КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, икономически, политически интереси, в обвързаност и задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления и всичко това на гърба на народа. Затова според социалистите има нужда от пълна прозрачност по случая. Тя коментира, че с това разследване може да се сложи край не само на модела "КТБ", а на политиката на прехода, който се прави задкулисно, от личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Тя добави, че обществото се нужда е от пълна прозрачност.

Припомняме ви, че вчера специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви публичен документ, озаглавен "Общ поглед върху модела "КТБ". В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатация, че от КТБ са финансирани политици, посочи лидерът на социалистите.