София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП искат оставката на цялото правителство

"На България е нанесен удар, както никога досега" пише във фейсбук Нинова

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

В свой пост в социалната мрежа лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви:"Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната ни такъв удар пред Европа, както никой до сега."
 
Според нея през държавните институции легално се осигуряват паспорти на хора, които нямат право да са български граждани. Затова Нинова заявява категорично, цитирам:  "Продадоха не само най-ценното - българската национална идентичност, но и европейските ценности. Нека Борисов да не се крие зад патриотите. Това е политика на правителството. Цветанов беше избран за член на УС на Европол. Ще сезира ли колегите си там, как България допусна пробив в европейската сигурност. Българското правителство допусна пробив не само в българската, но и в европейската сигурност."
 
Лидерът на БСП пише още, че е необходимо да се разбере "кои и колко хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере- къде се намират в България и Европа, а след това да се започне процедура по отнемане на тези паспорти."
 
В заключение в поста си в социалната мрежа Нинова казва, че докато  "много хора по света, които имат основание да получат български паспорти, чакат от години, друг чрез корупция, е получил документи без основание."