София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП настоява за стенограма от срещата във Варна

Нинова търси отговори на редица въпроси

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Искаме стенограма от разговорите във Варна с Ердоган, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Пазарджик след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка със срещата във Варна ЕС - Турция.

Нинова посочи, че няма конкретен резултат нито по спора с Гърция, нито по отношение конкретно решение за присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за облекчаването на визите за турски граждани за ЕС.
Тя добави, че по нищо не се отбеляза съществен напредък.

Лидерът на БСП заяви, че премиерът Борисов "не може да ни поставя в трета независима позиция, която просто наблюдава процеса". Нинова посочи, че преди няколко дни Ердоган е заявил, че душевните граници на Турция се простират до Кърджали, но след срещата във Варна не се разбира какъв е отговорът от наша страна.

"Има ли категоричен отговор и поставено ли е категорично това изявление и редица други като неприемливо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България", каза Нинова.

Според нея, за да стане публично всичко, което се е говорило и за да го разбере българският народ, БСП иска стенограма от тези разговори с ясни и категорични позиции.