София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП не била готова за избори

Според Калоян Паргов партията не дава алтернативи

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов заяви по време на партийната конференция, че след приключване на председателството на ЕС в България се очертават предсрочни избори, но партията не е готова да ги спечели

"На този етап победата на БСП на следващите, почти сигурно, предсрочни парламентарни, европейски и местни избори изглежда несигурна", заяви Паргов и посочи, че партията не дава алтернативи и не разполага с достатъчно разпознаваеми лица.

На конференцията на столичните социалисти, която трябва да избере председател на контролната комисия, присъства и лидерката на партията Корнелия Нинова.

Тя отново беше атакувана заради свикването на извънреден конгрес, за което получи крехка подкрепа на заседанието на Националния съвет на партията миналата събота.

Нинова обаче заяви, че конгресът се свиква не, за да се види силата на отделните лобита, а за да предложи БСП алтернатива.

„Държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива. Този въпрос трябва да го дискутираме и да го решим всички заедно", каза Нинова.

Лидерката на БСП е подложена на натиск от недоволни от нейните решения като председателите на пловдивската и варненската организации Георги Гергов и Красимир Янков, които помогнаха за нейното избиране, но след това тя ги извади от ръководството на партията.

Анализатори са на мнение, че Нинова ще използва извънредния конгрес, за да се наложи над вътрешната си опозиция и на елиминира конкурентите си.