София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП: Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът

Стойнев обясни причините за исканата оставка на Иванов

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той посочи като една от причините за исканата оставка на Иван Иванов- негово изказване, в което заявява, че няма да спазва закона, защото е един бланкетен текст. „Но този текст е гласуван от управляващото мнозинство“, подчерта Стойнев.

Той обясни, че според КЕВР прехвърлянето на акции от капитала, не представлява разпореждане с имущество и затова не могат да се намесят. „Това е независима институция, но не може да си прави каквото иска“, каза народният представител. Той подчерта, че критерии могат да се напишат в подзаконов нормативен акт, а не в закона. „Живеем в глобален свят. Няма как да знаем кога ще има прехвърляне на активи и продажба, каква ще бъде икономическата ситуация след 5, 10 или 15 години. Няма как сега да променим законодателството и да заложим рамка“, каза още Драгомир Стойнев.