София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП обсъжда с лекарите "Визия за България"

Здравеопазването - повод за нов вот на недоверие

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В навечерието на внасянето на поредния вот на недоверие на недоверие срещу правителството на тема "Здравеопазване", лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с съюза на общопрактикуващите лекари. С тях тя обсъди предложената   от левицата във "Визия за България"  реформа в здравната ни система. 
 
"Не сме спестили абсолютно нищо и критиките са повече, отколкото одобрението. Нашата политика е всички партии да са на една ръка разстояние. Не спестихме критиките си и спрямо двата модела предложени от Министерството на здравеопазването, от които нито единият не върши работа."- заяви 
 
От Съюза на общопрактикуващите лекари в България заявиха още, че техните предложения са свързани с това да се намери начин държавата да си събира изцяло дължимата здравна вноска, която към този момент пациентите трябва да плащат, вместо да ги натоварва с допълнителна такава. 
 
На всичко това от левицата отговориха, че продължават консултациите и с другите лекарски организации, като целта е да изготвят програма, която да е плод на консенсус между всички заинтересовани страни.