София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП одобри листите за изборите

40 процента от листите на БСП са нови хора

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Националният съвет на БСП одобри листите за изборите. От партията предлагат в листите да участват 56 души, които не са членове на БСП.

Професори по медицина и лекари, параолимпиец, олимпийски шампион, учители и директори на училища, дейци на науката и културата, директори на театри и актьори, предлагат БСП за листите си. Нона Йотова, актриса и певица ще бъде в 24-ти МИР в София. Бившият началник на гвардейците Боян Ставрев пък ще бъде в листата на София - област. Олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков ще бъде в листата от Русе.

40 процента от листите на БСП са нови хора, а ГЕРБ предлага стари лица, направи сравнението Корнелия Нинова. Лисата във Варна ще бъде "подредена" служебно от пленума, обясни тя. В същото време бившият лидер на БСП Михаил Миков каза за почти празната листа във Видин, че е индивидуално решение, но се надява да бъде попълнена.

Пленумът започна с едноминутно мълчание за почит към Васил Левски.